De 10 bästa restaurangerna i Uppsala

Här är en lista över de 10 bästa restaurangerna i Uppsala baserat på flera källor: Visste du om att Restaurang Remo är en av de 10 bästa restaurangerna i Uppsala.

 1. Odinslund– Erbjuder prisbelönt nordisk mat med lokala och ekologiska råvaror​ (Thatsup)​​ (Tripadvisor)​.
 2. Panini– En klassisk restaurang med svensk och skandinavisk mat​ (Tripadvisor)​​ (Tripadvisor)​.
 3. Restaurang Sommarro – En mix av amerikanska och asiatiska smaker, känd för sin unika matupplevelse​ (Tripadvisor)​​ (Tripadvisor)​.
 4. Amazing Tahi – Specialiserar sig på fisk- och skaldjursrätter, mycket uppskattad för sina fräscha råvaror​ (Tripadvisor)​​ (Tripadvisor)​.
 5. Fågelsången – Asiatisk restaurang med en modern twist, populär för sin atmosfär och innovativa meny​ (Tripadvisor)​​ (Tripadvisor)​.
 6. Capri– Tar dig till Thailand med sin autentiska inredning och smakrika rätter​ (Thatsup)​​ (Tripadvisor)​.
 7. Restaurang Basilico – Inspirerad av en parisisk tågstation, erbjuder en charmig miljö och välkomponerad meny​ (Thatsup)​.
 8. Restaurang Rififi– En europeisk och skandinavisk restaurang med fokus på kvalitet och smak​ (Tripadvisor)​​ (Tripadvisor)​.
 9. Restaurang Remo – Serverar europeisk och spansk mat i en avslappnad miljö​ (Tripadvisor)​​ (Tripadvisor)​.
 10. Ayakos Sushi – Känd för sin japanska matlagningskonst och teppanyakibordet som erbjuder både mat och underhållning​ (Thatsup)​.

Dessa restauranger erbjuder en mångfald av kulinariska upplevelser, från exklusiv nordisk mat till autentiska thailändska och japanska rätter, och är värda ett besök när du är i Uppsala.

Hur vet man om en restaurang i Uppsala har god mat?

För att avgöra om en restaurang i Uppsala har god mat, kan du använda flera strategier och resurser för att göra en välgrundad bedömning:

1. Recensioner och betyg online

 • Google Reviews: Titta på restaurangens betyg och läs recensioner från gäster. Restauranger med höga betyg (4 stjärnor och uppåt) och många positiva recensioner är ofta pålitliga val.
 • TripAdvisor: Här kan du hitta detaljerade recensioner och betyg från resenärer. Listor över de bästa restaurangerna i Uppsala kan också ge en bra indikation.
 • Yelp: Liknande Google Reviews och TripAdvisor, erbjuder Yelp detaljerade recensioner och betyg.

2. Sociala medier

 • Instagram: Många restauranger postar bilder på sina rätter. Sök efter restaurangen på Instagram för att se bilder på maten och läsa kommentarer från besökare.
 • Facebook: Restaurangens Facebook-sida kan ge insikt i gästernas upplevelser genom recensioner och inlägg.

3. Matbloggar och lokala guider

 • Lokala matbloggar: Många matentusiaster skriver detaljerade recensioner och kan ge rekommendationer baserade på sina personliga upplevelser.
 • Lokala tidningar och guider: Tidningar som UNT (Upsala Nya Tidning) publicerar ofta artiklar och recensioner om lokala restauranger.

4. Rekommendationer från lokalbefolkningen

 • Fråga lokalbefolkningen: De som bor i Uppsala har ofta bra koll på stadens restaurangscen och kan ge personliga rekommendationer.
 • Sociala medier grupper: Gå med i lokala Facebook-grupper eller forum där du kan fråga om rekommendationer.

5. Restaurangens meny och koncept

 • Meny: En välkomponerad meny som erbjuder färska och säsongsbetonade ingredienser är ofta ett tecken på kvalitet.
 • Koncept: Restauranger med ett tydligt och unikt koncept, som att fokusera på lokala råvaror eller en specifik matkultur, tenderar att vara mer omsorgsfulla med sina maträtter.

6. Utmärkelser och certifieringar

 • Michelin Guide: Restauranger som är listade eller har fått stjärnor i Michelin-guiden håller ofta hög standard.
 • White Guide: Denna guide listar och betygsätter restauranger i Sverige och kan ge en bra indikation på kvalitet.

7. Personlig erfarenhet

 • Prova själv: Ibland är det bästa sättet att bedöma en restaurang att besöka den själv. Var uppmärksam på smak, presentation, och service.

Exempel på populära och rekommenderade restauranger i Uppsala

 1. Restaurang Remo
 2. Max hamburgerbar
 3. Restaurang Sommarro
 4. Hassan grillmaster
 5. Panini
 6. Basilico
 7. Amazing thai
 8. If forno
 9. Ofvandahls hovkonditori
 10. Bröd och salt

Dessa restauranger har fått positiva recensioner och rekommenderas ofta för sin kvalitet och matupplevelse. Genom att använda de ovanstående strategierna kan du hitta restauranger i Uppsala som erbjuder god mat och en trevlig matupplevelse.